5 tips til sunnere og mer spennende matpakker til barna!

Nå er skoleferien snart over for de fleste barn og mandag starter skolen igjen for veldig mange. Når jeg tenker på kostholdet som skolene i Norge tilbyr våre barn er det litt trist. Det begrenser seg ofte til melk, juice eller sjokolademelk. Maten må man ha med selv. De fleste «etter skole» løsningene har dessverre ikke tid eller budsjetter til å lage god mat de heller. Min erfaring er at det som regel serveres overkokt posemat eller annen industriprodusert mat.  I våre naboland prioriteres mat i skolen mye høyere enn hva det gjøres i Norge. Ola Nordmann skal liksom vokse opp på brødskiver med litt svett pålegg

DSC_0602-2.jpg

Barn er ekstremt aktive og skoledagen er lang. De skal prestere og lære i nesten 8 timer og da trengs det godt med næring.

Jeg har selv en sønn på snart 12 år og skal innrømme at jeg ikke har vært flink nok. NÅ SKAL JEG SKJERPE MEG!!!  det fortjener han. Fra nå av skal matpakkene være mer næringsrike, varierte og mer spennende.

Vil du ha 20% rabatt på matpakker denne helgen! Sjekk nederst i artikkelen 🙂 

Her kommer det 5 gode tips til bedre matpakker:

  • Matpakken burde inneholde flere forskjellige ting. Det blir for litt kjedelig med de samme brødskivene hver dag.
  • Kombiner brød, «middagsrester», nøtter og frukt.
  • Finn en matboks med flere «rom» da blir det lettere å fordele den forskjellige maten
  • Send med Smoothie eller annen drikke som har litt næring.
  • Send med en liten lapp eller legg i en overraskelse (kjeks, snacks, energibar eller liknende) barn som voksne setter pris på en liten overraskelse. (pass på at det ikke blir flaut for barna) he he

DSC_0604-2Denne posten er på ingen måte laget for å kritisere foreldre som lager veldig enkle matpakker. Dette er ment som inspirasjon for å kunne gi barna våre et bedre utgangspunkt for å takle hverdagens utfordringer. Jeg har vært lat selv, men har bestemt at nå skal jeg skjerpe meg! Barna fortjener det.

 

20% rabatt på Traktøren Lambertseter for de som følger Gladkokken!

Matboksene jeg har brukt på bildene er fra merket Sistema. De finnes i utallige størrelser og farger. Jeg fikk låne de på Traktøren Lambertseter. Dra innom denne helgen og referer til Gladkokken så får du 20% på matpakker fra samme merke.  Traktøren Lambertseter er på Lambertseter senter i 1.etg.

Håper du har fått litt inspirasjon og kanskje blir det litt mer spennende matpakker fremover. Lykke til

DSC_0628.jpg

Innlegget er ikke sponset, men en hyggelig gave til de som ønsker å fornye matboksene litt før skolestart!

Kommenter