Kålrulletter ala Gladkokken – Min variant av en Norsk klassiker.

Kålruletter er Norsk tradisjonsmat og smaker veldig godt. Jeg liker å sette mitt preg på alle mine oppskrifter og jeg har derfor tatt meg friheten til å gjøre noen justeringer for å få smakene i denne retten etter min smak litt bedre. Dette er enkelt og lage og en perfekt helgmiddag. Gjør i stand kålrulettene tidligere på dagen og det er bare å sette formen i ovnen når det nærmer seg middag. Varier gjerne med grønnsaker du liker og krydder du synes smaker godt i kjøttfarsen. Dette er min variant og den er veldig god!

dsc_0015

Oppskrift 4 personer

 • 1 hodekål
 • 800 gram kjøttdeig.
 • 4 fedd hvitløk
 • 4 sjalottløk
 • 1 rød chili uten frø
 • 2 ts ingefær
 • 2 egg
 • 1 dl fløte
 • 1 ts muskat
 • salt og pepper
 • 1 pakke bacon
 • 3 gulrøtter
 • 1 løk
 • fersk timian.
 • 2 -3 ts worcester Sauce.
 • Hvitsaus (mel,smør, fløte og litt av vannet fra kålen)
 • Kokte poteter.

Start med å gjøre i stand kålen og kjøttfarsen. Finn frem en stor kjele og fyll halvfull med vann. Tilsett litt salt i vannet og når det koker legger du hele hodekålen i vannet. la koke i 7 minutter og kjøl ned kålen. Skjær av stilken og skrell av bladene. Disse skal du snart fylle med kjøttfarse.

dsc_0027-2

Start med å steke bacon. Skjær opp hvitløk,sjalottløk og chili i små terninger. Når baconet er ferdig tar du dette ut å  steker løken og chili til den er gylden og myk. Kjør kjøttdeigen i en kjøkkenmaskin eller rør rundt sammen med 1-2 ts salt.

DSC_0028.jpg

Når kjøttdeigen er blitt klissete tilsetter du kald fløte. Rør løken sammen med eggene og spe forsiktig. Avslutt med å tilsette krydder.

DSC_0029-2.jpg

Ta ut litt av farsen og stek i en panne. Det er alltid smart å lage en liten smaksprøve før du lager ferdig resten. Juster eventuelt med mer krydder hvis det trengs.

DSC_0030-2.jpg

Bruk en spiseskje og form fine «kjøttkaker». Pakk disse inn i kålblader og legg med skjøten ned i en smurt form.

 

 

dsc_0044-2

Skjær opp baconet i biter, gulrot og løk og stek i panna. Tilsett 1 ts salt, 1 ts sukker og worcester Sauce. Hell over 1 øse med vannet du kokte kålen i og kok i noen minutter. Hell blandingen over formen og spre godt i mellom kålrulettene. Strø på litt godt salt og kvern over litt pepper. Bruk lokk eller aluminiumsfolie.

DSC_0059.jpg

Varm opp ovnen til 200 grader. Sett i formen med kålrulletter. Stek med folie i 30 minutter. Når kålrulettene steker/damper kan du skrelle poteter og koke disse. Lag en hvitsaus med fløte og bruk litt av vannet fra kålen i denne sausen også. Smak til med salt, pepper, muskat.

DSC_0066.jpg

Etter at kålrulettene har stått i ovnen i 30 minutter med folie, tar du av folien og steker i 30 minutter til.

 

Server kålrulettene sammen med kokte poter og hvit saus. Dette er deilig Norsk husmannskost. Lykke til.

dsc_0093

Kommenter