Om meg

 

Jeg heter Jan Henrik og er en ivrig hobbykokk på 38 år som bor sammen med min kone, sønn på snart 12 år og en litt ivrig hund som heter Carma. Vi bor i et rekkehus på Lambertseter utenfor Oslo. Jeg er lidenskapelig opptatt av god mat og drikke.

Gladkokken har nå vært oppe i litt over 1 år og det vært utrolig gøy! Jeg er så takknemlig for at så mange har valgt å følge meg. Utviklingen har vært langt over hva jeg forventet når jeg startet dette prosjektet. Etter litt tid sa jeg opp min trygge jobb og bestemte meg for å satse på min lidenskap. Jeg har ikke angret et sekund!!! Nå lever jeg av min hobby og det kan jo ikke bli bedre enn det.

jhsgladkokk-kopi

Det hele startet med at jeg ble tatt ut til Masterchef på TV3. Jeg skulle konkurrere om å bli Norges beste hobbykokk. Veldig skummelt, men jeg hadde det så gøy! Jeg møtte mange likesinnede og det var vel egentlig etter min deltakelse der at jeg bestemte meg for å starte Gladkokken.no

Mc jh

Etter jeg startet har alt egentlig gått veldig fort. Jeg ble allerede i 2016 nominert til Årets matblogger og Årets nykommer. Det ble ingen diplomer på meg, men bare å bli nominert var en seier for meg.

Finalist til Årets nykommer

Jeg har startet med å gjøre private kokkeoppdrag. Dette er veldig gøy og jeg har fått gleden av å gjøre mange store og små selskaper. Den gleden av å komme inn i kokkejakka med et smil og servere gjestene et nydelig måltid gleder meg. Det er stor pågang på nye oppdrag.

Jeg har også fått gleden av å ha Pop Up restauranter. Det startet i Hardanger med noen fra Masterchef. Det ga mersmak og jeg har nå et samarbeid med Mathallen i Oslo hvor jeg har fått gleden av å ta over hele torget. Jeg har servert cocktails og streetfood med et stort smil om munnen. Jeg får så mye hyggelige tilbakemeldinger og det er jeg så takknemlig for. Det er det som driver meg fremover.

summer_party_sunglasses_cocktail_

Det skjer mye spennende med Gladkokken  fremover. Jeg jobber med direktesendt «TV kjøkken» for sosiale medier, en ny personlig nettbutikk og masse annet spennende.

Jeg har på det siste året blitt Norges mest populære mannlige matblogger. Jeg sier det med et glimt i øyet og er veldig innforstått med at jeg har ikke så mange mannlige konkurrenter. (he he)

Jeg smiler mer enn på lenge og jeg er så utrolig takknemlig for at jeg prøver å leve av hobbyen min. Jeg blir ikke rik av dette, men jeg spiser hvertfall utrolig mye god mat og livet fylles med nye erfaringer og opplevelser.

Takk for at du følger siden min!

 

 

jh aperol

 

 

14 kommentarer Legg til din

 1. Janne sier:

  Flink du er!❤️

 2. hplokke sier:

  Kommer gjerne på en middag med et godt glass vi!

 3. Thomas Gabestad sier:

  Magnus lurer på om du har noen barnevennlige oppskrifter også.

  1. janhenriks sier:

   Retten som blir lagt ut til torsdag er en Italiensk klassiker som jeg er helt sikker på at Magnus kommer til å elske!
   Bra det er noen kritiske unge følgere 😀

 4. Svein Hoem sier:

  Hei Jan Henrik….takk for visittkort som jeg fikk i dag, med adressen til din blogg…kjempe flott og inspirerende side gitt. Skal bruke denne for å lage god mat.
  Elektrikkeren

 5. Per sier:

  Hei Jan Henrik 🙂 Jeg så på julematoppskriftene dine og de ser veldig bra ut må jeg si. Fullt av mange gode og herlige smaker der! 🙂 Det eneste jeg savna var ett forslag til en saus? Har prøvd noen av oppskriftene og de er virkelig gode. Gleder meg til å prøve flere 🙂

 6. Siiri Noad sier:

  Jan Henrik…..nu har jeg stekt 40 kjøttkaker etter din oppskrift. 1 kg kjøttdeig men en 1/2 kg porkmince. Jeg lager naturligvis min egen saus men bruker hjemmelaget fasan stock. Da blir det litt viltsmak på det….Skal ha venner til lunsj, alle Engelsk. Blir artig å se hvordan de reagerer. Kålstuing og det hele….
  Siiri

  1. janhenriks sier:

   Så gøy! Morsomt å høre hva de syntes.

 7. Siiri Noad sier:

  Gjestene kommer til lunsj lørdag! Da blir det Salma med soya saus som en lett starter, kjøttkaker m tilbehør, så Panna Cotta med multe coulis og lakka. I mellomtidenhar jeg frosset kjøttkakene men vi prøvesmakte i går. Deilig – takk for oppskriften.

 8. Siiri Noad sier:

  Lunsjen ble en kjempesuksess! Måtte bare si fra!!!! 🌸

 9. Arne Svartis sier:

  Jeg skulle lage Ertesuppe med bacon og steinbit til et familieselskap sist søndag. I følge oppskrifta skulle den nærmest lage seg sjøl, det skulle ta bare 20 minutter. Erfaring har lært meg at det som regel tar minst det dobbelte av angitt tid. Men at det skulle ta nærmere 2 timer, er i overkant, og da måtte jeg til slutt ta noen snarveier for i det hele tatt komme i mål med maten før gjestene gikk på McDonalds eller noe ;-). Jeg skal ikke påstå at jeg er noen superkokke, men jeg er rimelig god på fisk og jeg har bra redskaper og komfyr. Så, hvordan du klarer å lage suppa på 20 – fra start til suppa er på bordet, er meg ei gåte.

  PS: suppa ble veldig god og gjestene skrøt av den!

  1. janhenriks sier:

   Hei Arne. Hyggelig at resultatet ble bra tilslutt 👍 vanskelig for meg å svare på hvorfor dette tok så lang tid. Hender tiden blir litt feil siden jeg ofte jobber veldig raskt på kjøkkenet. Men denne forskjellen var jo veldig stor. Bra gjestene droppet MC Donalds og ble igjen til en ordentlig suppe😂😂👍

 10. Trude Janeschitz sier:

  Så kult at du har kommet dit du er og funnet din store «greie»!
  Gøy å se 🙂

  Stå på og lykke til videre på ferden!!

  Klem fra en «gammel» klassevenninne! PS hils Janne 😉

  1. janhenriks sier:

   Så hyggelig med melding fra deg Trude 🙂 Tusen takk for hyggelige ord. Jeg skal hilse tilbake fra Janne.

Kommenter